Kindpakket

kids

1 op de 9 kinderen in Nederland kunnen door het lage inkomen van hun ouders niet meedoen aan activiteiten die voor leeftijdgenootjes heel gewoon zijn. Daarom is het Kindpakket opgezet. Het Kindpakket is een gezamenlijk initiatief van de gemeente en de deelnemende fondsen om via één loket, en op een eenvoudige manier, een vergoeding aan te vragen voor binnen- en buitenschoolse activiteiten. Op deze wijze kunnen zij volwaardig deel blijven nemen aan de maatschappij.

De fondsen uit het Kindpakket dragen onder andere bij aan:

  • schoolreisje
  • schoolspullen
  • contributies voor de sportvereniging
  • sportattributen
  • culturele activiteiten zoals muziek- of dansles

Het Kindpakket is ontstaan door een samenwerking tussen verschillende organisaties; Stichting Leergeld, Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds en verschillende gemeenten.

De gemeente Franekeradeel en het Gebiedsteam Franekeradeel werken samen met deze Stichtingen. U kunt zelf contact opnemen via www.kindpakket.nl of als u daarbij hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen met het Gebiedsteam Waadhoeke. 

  • Een van de mogelijkheden is de verjaardagsbox van Jarige job

Stichting Jarige Job geeft een verjaardagsbox, dit is aan de buitenkant een hele gewone kartonnen doos, maar de inhoud ervan bezorgt vele kinderen een leuke verjaardag.

In de verjaardagsbox zit alles wat nodig is voor een verjaardag: lekkers voor thuis, traktaties voor op school, versieringen zoals ballonnen en slingers, cadeautjes en natuurlijk een cake die met glazuur, slagroom en kaarsjes kan worden omgetoverd tot verjaardagstaart!
De kinderen weten niet van het bestaan van Jarige Job af waardoor het echt de ouders zijn die hun kinderen een mooie verjaardag bezorgen. De verjaardag wordt dus voor het hele gezin weer een feestdag!

Kindpakket

 

 

 

 

 

De box is aan te vragen via kindpakket.nl

Hulp nodig of vragen?