Kinderen met een ziekte en beperking

13

ZaZazorg voor ondersteuning van gezinnen met een ernstig ziek kind

Een ernstig ziek kind is van grote invloed op het functioneren van het hele gezin. Aandacht en ondersteuning voor het gezin is van groot belang om de zelfredzaamheid van het gezin in stand te houden. ZaZaZorg laat gezinnen met een ernstig ziek kind gewoon gezin zijn.

Wie is ZaZaZorg?

Zaza is een Friese vrijwilligersorganisatie in Gorredijk en ondersteunt gezinnen in heel Friesland.

Wat doet ZaZaZorg?

Het bieden van eigentijdse informele en praktische ondersteuning aan gezinnen en hun gezinsleden met een ernstig ziek kind. Gespecialiseerde vrijwilligers bieden ondersteuning aan deze gezinnen. De ondersteuning die wordt geboden is gratis en vindt plaats bij het gezin thuis. Er is geen indicatie nodig. De inzet van de vrijwilliger kan 3 – 6 of 12 maanden nodig zijn (ca. 3 uur per week). De ondersteuning is bedoeld om de ouder/het gezin tijdelijk te ontlasten waarna zij de draad weer kunnen oppakken.

Voor wie is ZaZaZorg?

ZaZa is er voor gezinnen met een ernstig ziek kind. Het betreft kinderen met kanker, maar ook kinderen met o.a. cystic fibrose, HIV/Aids, orgaan falen en aandoeningen van neurologische aard. Gespecialiseerde vrijwilligers bieden ondersteuning aan deze gezinnen. De ondersteuning die wordt geboden is gratis en vindt plaats bij het gezin thuis. Er is geen indicatie nodig.

Klik hier voor de flyer (PDF)

Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u terecht op de site: http://zazazorg.nl/

Hulp nodig of vragen?