Echtscheiding

family

Roze wolk, vlinders in de buik, samen gelukkig zijn…herkenbare gevoelens, maar hoe houd je het positieve gevoel vast? Tijdens een relatie komen er allerlei gevoelens voorbij, van liefde tot genegenheid en van jaloezie tot frustratie en boosheid. Regelmatig komt het voor dat een relatie beëindigd wordt. Bij een relatie beëindiging komt vaak veel kijken. Naast dat betrokkenen door een emotionele achtbaan gaan, moet er ook veel geregeld worden. Zeker als er kinderen betrokken zijn vergt dat nogal wat van de ouders/verzorgers. Belangrijke vragen zijn bijvoorbeeld: Hoe kunt u goede ouders blijven, ook na een echtscheiding?

Er is veel informatie te vinden over op een goede manier uit elkaar gaan. Ook zijn er echtscheidingsbemiddelingsbureaus, of mediationbureaus om u te helpen. U kunt via Google zoeken naar een dergelijk bureau bij u in de buurt. Zij kunnen u als ouders helpen een Ouderschapsplan te maken, waarbij de zorg en opvoeding voor uw kinderen goed geregeld wordt.

Help je kind; Help uw kind tijdens de echtscheiding.

Als u vragen heeft over het verbeteren van uw relatie, over verbeteren van uw communicatie onderling, kunt u ook contact opnemen met het Gebiedsteam. We kijken samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Als u vragen heeft over het beëindigen van een relatie, de praktische en emotionele zaken die daar bij komen kijken, kunt u ook contact opnemen met het Gebiedsteam.

Hulp nodig of vragen?